Over WebTinq

WebTinq

WebTinq is bedacht door Louis Wolf en tot stand gekomen dankzij het SIDN Fonds. WebTinq is de realisatie van een SIDN Fonds 2016 pioneer project. Bekijk ook de originele aanvraag en videopitch.

WebTinq is een online HTML-editor voor kinderen. Er bestaan welliswaar meer online (HTML-)editors, maar WebTinq is de eerste Nederlandstalige HTML-editor voor kinderen. Andere editors zijn gericht op volwassen, Engelstalige professionals en daardoor ongeschikt voor gebruik in de klas of bijvoorbeeld een CoderDojo.

WebTinq is open source software kan gratis gebruikt worden.

Voor Leerlingen

WebTinq is bedoeld als digitaal gereedschap voor kinderen, om ze te leren hoe ze een website kunnen bouwen in HTML. Gebouwde websites kunnen direct online gepubliceerd worden.

Voor Leraren & Begeleiders

Hoewel WebTinq is bedacht voor kinderen, is het onze filosofie dat het verstandig is om volwassenen toezicht te laten houden op wat er door kinderen online wordt geplaatst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan persoonlijke gegevens. Programmeren is wat ons beteft ook een stukje mediawijsheid.

Met bovenstaande in het achterhoofd is WebTinq zo ingericht dat er altijd een begeleideraccount geregistreerd moet worden, voordat er een leerlingaccount aangemaakt kan worden.

Vragen over het gebruik van WebTinq? Neem contact met ons op.

Voor WebTinq ♥

WebTinq is een one-man show: de applicatie wordt onderhouden en betaald door Louis Wolf. Je kunt WebTinq steunen met een donatie. Hiervan kan de hosting betaald worden en kunnen nieuwe features worden toegevoegd.