appeltaart

link

Zo maak je appeltaart.



Deeg

-190 gram zachte roomboter
-100 gram witte basterdsuiker
-1 eidooier
-snufje zout
-275 gram bloem
-1 theelepel bakpoeder

Vulling

-6 appels
-100 gram rozijnen
-100 gram suiker
-snufje kaneel
2 lepels custard
Boter voor het invetten

1 Maak het deeg door de boter ,witte bastad suiker ,eidooier en zout goed met elkaar te mengen.
Kneed dan de bloem en bakpoeder er doorheen. Laad het deeg verpakt in plastic folie een uurtje
rusten in de koelkast.

2.Schil de appel en haal de klokhuizen er uit

3.Snijd de appel in blokjes en meng die met de rozijnen, suiker, kaneel en custard.

4.Verwarm de oven op 190 graden Celsius.

5.Rol het deeg uit en bedek de bodem en de zijkanten van de INGEVETTE springvorm ermee.

6.Schep de vulling hier in en duk dat goed aan.

7.Gebruik de restjes van het deeg voor het verschieren van de bovenkant.

8.Bak de taart in de voorverwarmde oven ongeveer 50 min gaar en godbruin.

(Voor een springvorm van 24 cm doorsnee.)