menu: Vegetarische recepten- Home

Dit zijn de meest lekkere vegetarische recepten!




Vegetarische pasta!

ingrediënten:

2 uien
2 tenen knoflook
400 g kastanjechampignons
1 aubergine
2 el traditionele olijfolie
800 g gepelde tomaten in blik
39 g Maggi lekker laag in zout spaghetti & macaroni
500 g verse pappardelle all'uovo
15 g verse basilicum

Bereiden:

Snijd de uien en knoflook fijn, de champignons in kwarten en de aubergine in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de aubergine op middelhoog vuur in 2 min. rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de champignons toe en bak nog 5 min. mee. Voeg de gepelde tomaten en kruidenmix toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Duw de tomaten stuk met een houten lepel. Doe de deksel op de pan en laat de saus 10 min. op laag vuur stoven. Kook ondertussen de pasta in 4 min. beetgaar. Verdeel samen met de saus over de diepe borden. Snijd de blaadjes basilicum grof en garneer de pasta ermee.



Paprika-courgettesoep

ingrediënten:

2 rode paprika's
2 el traditionele olijfolie
½ pot verse peterselie (plantje)
570 ml paprika-courgettesoep (pak)

Bereiden:

Halveer de paprika’s, verwijder de stelen en zaadlijsten en snijd de paprika in repen. Verhit de olie in een pan en bak de paprika op laag vuur 10 min. zodat hij zacht wordt. Draai het vuur hoger en laat de paprika lichtbruin worden. Snijd de peterselie fijn. Meng de peterselie met de paprika in een kom. Verwarm de soep volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de soep over kommen of borden en schep het paprikamengsel erop.



Boterham met groenteomelet!

ingrediënten:

½ el milde olijfolie
75 g fijne soepgroente
2 middelgrote eieren
4 sneetjes volkorenbrood

Bereiden:

Verhit de olie in een koekenpan en bak de groente 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper. Klop ondertussen de eieren los en schenk over de groente. Doe de deksel op de pan en laat in 5 min. op laag vuur gaar worden. Neem de omelet uit de pan en snijd in kwarten. Verdeel de omelet over de helft van de sneetjes brood en dek af met de rest van het brood.



Oventosti!

ingrediënten:

1 el harissa pikant
200 g De Vegetarische Slager rul gehackt
1 Turks brood
310 g rood-gele paprikareepjes in pot
190 g oude geitenkaas 50+ plakken
15 g verse platte peterselie

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de harissa met het vegagehackt. Halveer het brood overdwars en beleg met het vegagehackt, de paprikareepjes en kaas. Leg beide helften 10 min. los van elkaar in de oven. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi het brood met de peterselie. Leg de bovenkant op het brood en snijd in 6 stukken.



Vegetarische loempia's!

ingrediënten:

olie om te frituren
100 g wortel
100 g courgette
4 takjes munt
50 g pinda's
5 vellen filobladerdeeg ((diepvries), ontdooid)
olie
50 g taugé

bereiden:

Verhit frituurolie in een frituurpan tot 180 °C. Rasp de wortel en courgette in grove flinters. Snijd de blaadjes de takjes munt fijn en hak de pinda's fijn. Snijd de vellen filodeeg in de lengte doormidden. Bestrijk de randen van het deeg dun met olie. Verdeel de wortel, courgette en taugé in kleine bergjes over de onderkanten van de repen deeg. Bestrooi de groenten met de pinda's, munt, zout en peper naar smaak. Vouw de zijkanten van het deeg over de vulling en rol het deeg op; plak de randen vast met wat olie. Frituur de loempia's in 2-3 minuten rondom goudbruin. Serveer er om te dippen zoete chilisaus bi