Home pagina Snelle maaltijden

Hier vindt je hele lekkere en snelle maaltijden!




Hamburger!

ingrediënten:

2 sjalotten
1 el arachideolie
1 beefburger
1 plak BYB red cheddar
1 sesambol
2 plakken pancetta
1 middelgroot ei
1 Toma'Gusto vleestomaat
½ el tomatenketchup
1 blaadje babyromainesla
3 plakjes zoetzure augurken
1 el truffelmayonaise

Bereiden:

Snijd de sjalotten in ringen. Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de sjalotten al roerend 2 min. op middelhoog tot hoog vuur tot ze bruin kleuren. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en bak de burger 4 min. Keer om, leg de kaas erop en bak nog 4 min. Snijd de sesambol door en grill aan de snijkanten. Bak in het achtergebleven bakvet van de sjalotten de pancetta uit en bak het ei ernaast. Laat de pancetta ook uitlekken op keukenpapier. Snijd ondertussen de tomaat in plakjes. Bestrijk de onderkant van het broodje met de ketchup en beleg met de sla, plakjes tomaat, augurk, uitgebakken spek, burger, gebakken ei en de sjalot. Bestrijk de snijkant van de andere helft van het broodje met de truffelmayo en dek af.


Noedelsalade met broccolirijst, riviekreeftjes en gemberdressing!

ingrediënten:

225 g rijstnoedels
400 g broccolirijst
1 el Japanse sojasaus
1 el gembersiroop
1 el sesamolie
410 g atjar tjampoer
6 salade-uitjes
200 g verse rivierkreeftjes
50 g ongezouten cashewnoten

Bereiden:

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de broccolirijst in een vergiet en giet de noedels hierboven af. Laat uitlekken. Maak ondertussen een dressing van de sojasaus, gembersiroop en sesamolie en schep door het noedels-broccolirijstmengsel. Laat de atjar uitlekken. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Meng de atjar en salade-ui met de rivierkreeftjes door de noedels. Hak de cashewnoten grof en strooi ze over de salade.


Teriyaki-biefstuk met mihoen en paksoi!

ingrediënten:

250 g mihoen
300 g biefstukken (op kamertemperatuur)
1 struik paksoi
1 el zonnebloemolie
150 ml woksaus teriyaki-honing
50 g gebakken uitjes

Bereiden:

Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi de biefstuk met peper en zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de biefstuk 4 min. Keer halverwege. Neem uit de pan, leg op een bord en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. Snijd de paksoi in stukken van 2 cm breed. Verhit de olie in een wok en roerbak de paksoi 4 min. Snijd de biefstuk in plakjes van een ½ cm dik. Voeg de woksaus en mihoen toe aan de paksoi en laat goed heet worden. Verdeel de mihoen met de paksoi over de borden en leg de biefstuk erop. Bestrooi met de gebakken uitjes.


Snelle Italiaanse voorjaarsstoof!

ingrediënten:

160 g pancetta
2 el milde olijfolie
450 g diepvries fijne tuinbonen
450 g diepvries tuinerwten
200 g koelverse gemarineerde artisjokharten
125 ml droge witte wijn
½ kippenbouillontablet
200 ml water
1 bosje salade-ui
10 g verse munt
1 citroen
100 g babyspinazie

Bereiden:

Snijd de pancetta in reepjes van een ½ cm breed. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de pancetta 2 min. Voeg de tuinbonen, tuinerwten en artisjokharten toe. Blus af met de witte wijn, de kippenbouillontablet en het water. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat 10 min. stoven met de deksel op de pan. Snijd ondertussen de salade-ui in dunne ringetjes. Snijd de munt fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Voeg de salade-ui, munt, het citroenrasp, 2 el citroensap (per 4 personen) en de spinazie toe aan de lentestoof en roer door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.


Snelle pad thai!

ingrediënten:

220 g Koh Thai rice noodles (pakje)
2 liter kokend water
1 limoen
4 el ketchup
4 el vissaus
2 el donkere basterdsuiker
300 g kipfilethaasjes
50 g gezouten pinda's
3 middelgrote eieren
3 el arachideolie
400 g Thaise wokgroente
125 g taugé

Bereiden:

Doe de noedels in een ruime kom en schenk er kokend water op tot ze helemaal onderstaan. Dek af met vershoudfolie, laat 10 min. staan en giet af. Pers ondertussen de limoen uit en meng het sap met de ketchup, vissaus en suiker. Snijd de kip in stukjes van 1 cm. Hak de pinda’s grof. Klop de eieren los met peper en zout. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de eieren 1 min. Schep uit de wok en houd apart. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de kip en roerbakmix 4 min. Voeg het ketchup-vissausmengsel, ei, de taugé en noedels toe en roerbak nog 1 min. Bestrooi met de pinda’s en serveer direct.