vegetarische recepten

Dit zijn de meest lekkere feest recepten!




Mantelschelpenmet citroen boter!

ingrediënten:

½ citroen
50 g gezouten roomboter (op kamertemperatuur)
10 g verse platte peterselie (bakje 20 g)
100 g verse peultjes
7½ g verse dille (bakje à 15 g)
½ bakje tuinkers
12 diepvries Amerikaanse mantelschelpen
2 el traditionele olijfolie
50 g Hollandse garnalen
zet producten op mijn lijst

Bereiden:

poets de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen. Roer de rasp door de boter. Snijd de helft van de peterselie heel fijn en meng door de citroenboter. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Kook de peultjes 2 min. Giet af en spoel koud onder de kraan. Snijd in de lengte in reepjes en verdeel over de kommetjes of de borden. Pluk de dille en verdeel de dille, tuinkers en de rest van de blaadjes peterselie erover. Pers de citroenhelft uit. Besprenkel de peultjes met het sap. Zorg dat de mantelschelpen ontdooid zijn. Verhit olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bestrooi de mantelschelpen met peper en zout en bak ze op middelhoog vuur 3 min. Keer halverwege. Leg in elk kommetje 1 mantelschelp of verdeel de schelpen over borden. Verdeel de garnalen erover. Schep op elke mantelschelp 1 tl kruiden-citroenboter. Feedback Bereidingstip: Je kunt de citroenboter 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Variatietip: In plaats van gezouten boter kun je ook roomboter met zeezout doen.


Zalmrolletjes!

ingrediënten:

200 g verse gerookte makreelfilet
20 sneetjes witbrood
1 komkommer
5 sushi norivellen (zeewier) (zakje)
200 g gerookte zalm
20 g tuinkers

Bereiden:

Verwijder de huid en pluk de makreel tot kleine snippers. Breng op smaak met peper en prak met een vork fijn. Snijd de korstjes van het brood. Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd elke helft in 3 repen. Dep droog met keukenpapier. Bedek het bamboematje met vershoudfolie en leg er een norivel op. Bedek met 1/5 van de zalm en laat 2 cm aan de rand vrij. Bedek met 1/5 van de sneetjes brood tegen elkaar. Verdeel 1/5 van de makreel en 1/5 van de tuinkers erover. Leg een reep komkommer aan de zijde die het dichtst bij je ligt. Rol met het bamboematje strak op. Plak het uiteinde van het vel vast met wat water, verwijder het matje en wikkel de rol strak in vershoudfolie. Maak zo nog 4 rollen. Snijd de rollen vlak voor serveren in 6 stukken. Verwijder de folie. Bon appétit!


Roerei met gekookte zalm op desembrood!

ingrediënten:

6 middelgrote eieren
1 el water
20 g ongezouten roomboter
100 g gerookte zalmblokjes
4 sneetjes San Francisco zuurdesembrood
5 g verse bieslook

Bereiden:

Breek de eieren boven een kom en klop los met het water. Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg het ei toe en roer rustig tot het ei begint te stollen. Voeg de zalmblokjes toe en roer tot het ei bijna gestold is. Zet het vuur uit. Verdeel het roerei over de sneetjes brood. Snijd of knip de bieslook fijn en strooi over het roerei. Bestrooi met peper.


Geppofte aardappel met zure room!
ingrediënten:

4 grote kruimige aardappelen
2 bosuien
125 ml zure room

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en wikkel in aluminiumfolie. Pof ze in de oven in ca. 1 uur gaar. Controleer of ze gaar zijn door er met een schilmesje in te steken. Glijdt het mesje makkelijk door het kruim dan is de aardappel gaar. Snijd de bosui in ringetjes. Verwijder de folie, snijd de bovenkant van de aardappel open en trek de aardappelhelften iets uit elkaar. Bestrooi met zout en schep in elke aardappel 1 el zure room. Verdeel de bosui erover en bestrooi met peper.


Gegrilde puntpaprika!

ingrediënten:

4 zoete puntpaprika's
3 bosuien (zakje à 3 stuks)
4 tl kappertjes
140 g groene olijventapenade in pot
4 el traditionele olijfolie

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de paprika's in met een scherp mesje, van vlak onder de steel tot onder, in de vorm van een T. Laat de bovenkant van de paprika's heel. Vouw ze voorzichtig open en verwijder de zaadlijsten. Snijd de bosui in ringetjes. Meng de bosui met de kappertjes en de tapenade. Gebruik een theelepel om de puntpaprika's met het mengsel te vullen en leg ze in de ovenschaal. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout. Bak de paprika's 20 min. in het midden van de oven. En klaar is kees!

https://webtinq.nl/editor/3415/new-image