startpagina tekenaars stamboom Donald Duck Bekende stripfiguren

Ik heb een tweede deel gedaan, want het waren er zo veel dat Webtinq steeds vastliep. Er zijn nog meer bekende figuren, maar ie kon ik er niet in doen.

Dit zijn de bekende stripfiguren

Hij woont samen met Kwik, Kwek en kwak die de zoontjes zijn van de zus van Donald: Dumbella. Hij is niet de vader, maar de oom van Kwik, Kwek en Kwak. Hij woont bij Donald, omdat Dumbella in de ruimte zit als eerste eend. Ze waren een keer gekomen, maar zijn toen altijd bij Donald gebleven. Je zag op de stamboom de vader en moeder van Donald. De ouders van Donald waren opvkiegend, dus misschien heeft hij die opvliegendheid overgenomen van zijn ouders.

Zijn oom is oom Dagobert (de rijkste eend ter wereld). Hij betaalt Donald heel weinig en stuurt hem op hele gevaarlijke klussen. En als Donald weigerd bedreigd Dagobert hem met onterven. Hij reist vaak met Dagobert en zijn neefjes de wereld rond.

Dagobert Duck kleurplaten → Leuk voor kids

Hij heeft ook en neef namelijk: Guus Geluk. Donald heeft altijd pech terwijl Guus dan geluk heeft. Guus vindt zichzelf slimmer en knapper, daarom heeben ze heel vaak ruzie, maar soms werken ze heel goed samen.

Guus Geluk | Stripfiguren, Strip, Geluk

Zijn oma is Dora Duck, maar ze noemen haar gewoon: oma duck. Ze leeft en werkt op een boerderij ver van Duckstad. Ze heeft daar een knecht in dienst genaamd: Gijs Gans. Gijs is heel lui en slaapt en eet de gerechten van oma duck. En dat elke dag.

Duckipedia - Oma Duck - Donald Duck

Gijs Gans is de knecht van Dora en is heel lui en dik, maar hij heeft ook een superheldenkant, omdat hij heel veel op kan eten.

Gijs Gans (@Gijs_Gans) | Twitter

Er bestaat ook Willie Wortel. Hij is een uitvinder, maar geen familie (Gijs ook niet). Hij vindt de raarste en handigste dingen uit, vooral Donald en Dagobert komen bij hem op bezoek voor een uitvinding.

Karel Paardepoot is een vriend van Mickey en Goofy. Hij woont samen met Clarabella Koe, maar zijn nog niet getrouwd. En hij is garagemonteur.

Duckipedia - Karel Paardepoot - Donald Duck

Clarabella Koe is iemand die bij de damesclub hoort samen met Katrien, Minnie en andere vrouwen en is dus samen met Karel.

Duckipedia - Clarabella Koe - Donald Duck