plaats hier je tekst

Nieuwe straaljager komt aan in Leeuwarden

Een paar jaar geleden heeft het Nederlandse leger een nieuw speeltje gekocht genaamd de F-35. Oftewel de JSF en ook wel genoemd de nieuwe straaljager. Hij zou de nieuwe vervanger van de F-16 moeten zijn. De F-16 is dit jaar 40 jaar oud geworden en hij heeft veel meer nieuwe snufjes. Ook is hij wel een stuk duurder want de F-35 koste maar liefst 135 miljoen per stuk. Eerst zou dat 70 miljoen moeten zijn maar Amerika vroeg er meer voor. Dus werden het er in plaats van 85, 37 dus dat is wel een groot verschil. Ook zijn er verschillende modellen.Verschillende types

De A, B en de C. de A is de standaard dus gewoon de normale. De B is voor de marine die kan staand opstijgen en landen. En de C is voor de NAVI oftewel de vliegdekschepen.

Het plan

En toen alles perfect was. Kwamen ze donderdag naar Nederland. Ze landde op vliegbasis Leeuwarden. Ook moest er natuurlijk gewerkt worden aan de straaljager. En daarom moesten er ook Nederlanders naar Amerika. Dat was natuurlijk wel even wennen. Want een ander land en een andere school. Voor de kinderen was het nog meer wennen. En voor de ouders ook maar voor de kinderen nog meer.

Elektronisch en handmatig

Ook moet natuurlijk het vliegtuig klaar worden gemaakt voor de vlucht. Bij de F-16 moest je alles handmatig controleren. En bij de F-35 gaat alles met de computer.

Het tanken

Ook voor het tanken heb je 3 manieren. Gewoon op de grond. Ook in de lucht kan je tanken. Met tankvliegtuigen. Ook Nederland heeft er 2 en de laatste manier is vooral voor in de oorlog. Dan komt de straaljager aan en tankt met draaiende motor. Dat gaat heel veel sneller dan gewoon tanken.

Testen

En ook de testen werden veel geprobeerd. Zoals. De bommen gooien. Met het landen van de bommen. Ook nog wel een leuk feitje om 1 bom in te laden ben je al gauw 1 uur kwijt alleen al om het in te laden. En dan moet je nog naar de locatie vliegen maar dat gaat wel snel. De F-35 heeft een topsnelheid van maar liefst. Iets meer dan 2000 kilometer per uur. Maar de F-16 heeft een nets iets hogere topsnelheid.

Schuim

Toen de F-35 aankwam op vliegbasis Leeuwarden. Werden ze verwelkomt met een schuimdouche. 1 van de brandweerwagens had per ongeluk op de schuimknop gedrukt in plaats van de water knop. Er wordt nu nog gekeken naar het toestel of het niet aan het roesten in maar als dat wel zo is krijgt de brandweerman een flink probleem.

Laatste wereldnieuws

Grand Prix Belgiƫ

Kinderen starten vaker een bedrijf

Nieuwe straaljager komt aan in Leeuwarden

Deze man heeft 700 wereldrecords verbroken

Footer