Pierre van Hooidonk.

Pierre van Hooijdonk had al bij 6 clubs erg goed gespeeld toen hij naar Feyenoord ging. Ook al speelde hij in totaal maar drie seizoenen bij Feyenoord, hebben maar weinig spelers zoveel gedaan voor de club als Pierre Hooijdonk. In het seizoen 2001-2002 won Feyenoord heel onverwacht het UEFA-cup toernooi. Hij scoorde in dat toernooi acht keer, vaak door erg goed genomen vrije trappen. In de finale tegen de Duitse club Borussia Dortmund, die werd gespeeld in De Kuip, maakte hij 2 goals.

Eddy Pieters Graafland.

Voetballers die van Ajax naar Feyenoord verhuizen liggen altijd gevoelig in Rotterdam. De Amsterdammer is opgeleid in de jeugdopleiding van Ajax, maar na acht seizoenen in het eerste elftal werd hij in 1958 voor een recordbedrag door Feyenoord gekocht. Hij stond 356 wedstrijden in het goal van Feyenoord waarmee hij vier keer landskampioen werd. In het seizoen 1969-1970 zette trainer Happel hem heel raar niet meer in het basis elftal. Heel appart vroeg Happel hem om de finale van de Europacup I tegen Celtic te keepen. Ook al weigerde hij in eerst keepte Pieters Graafland zijn laatste wedstrijd in stijl. Dankzij een geweldige reddingen won Feyenoord als eerste Nederlandse club de Europacup I.

Wim Rijsbergen.

Wim Rijsbergen is de veldspeler die de bal schiet.

Wim Rijsbergen was rechtsachter. Hij ging toen hij 19 was van PEC Zwolle waarna naar Feynoord waar hij snel een basisplaats kreeg. Rijsbergen was een niet heel spectaculaire, maar wel een hele goede die veel problemen puur op snelheid oploste. De defensieve zekerheid zorgde er onder andere voor dat Feyenoord in 1974 landskampioen werd en de UEFA-cup won. Na het WK van 1974 waar Rijsbergen als centrale verdediger werd ingezet, speelde hij ook bij Feyenoord op die positie.

Giovanni Van Bronckhorst

Als je goed had opgelet de net weet je dat Van Brockhorst nu de coach van Feyenoord is.. Nu ga je weerzo'n klein stukje krijgen als wat je bij de anderen ook hebt gelezen... De linksachter Van Bronckhorst werd opgeleid de jeugdopleiding van Feyenoord. Nadat hij in zijn eerste professionele seizoen was uitgeleend aan RKC keerde hij terug en was bereid voor het echte werk. In zijn eerste periode speelde hij 103 wedstrijden waarin hij zich ontwikkelde tot een moderne verdediger: snel, behendig en met een gevaarlijk schot in de been. Na een succesvolle carrière bij grote buitenlandse clubs keerde Van Bronckhorst terug bij Feyenoord. Trainer Van Marwijk benoemde hem tot aanvoerder. Na zijn afscheid op het WK van 2010 waar hij nog eenmaal erg goed speelde verbaasde het niemand dat Van Bronckhorst snel zijn trainersdiploma haalde en bij Feyenoord in dienst ging.

Wim Jansen

Wim Jansen was een geweldig onderdeel van het grote Feyenoord uit het eind van de jaren zestig. Jansen was een harde werker die met zijn intelligentie veel problemen oploste en op verschillende posities kon spelen (verschillene posities op het middenveld). Willem speelde 422 wedstrijden voor Feyenoord waarin hij 34 keer scoorde. Omdat de Rotterdammer Jansen als een echte Feyenoorder werd gezien was het een grote schok toen hij na een kort Amerikaans avontuur voor aartsrivaal Ajax tekende. In zijn eerste wedstrijd voor Ajax, toevallig in De Kuip, werd een ijsbal vanaf de tribune op het oog van Jansen gegooid waardoor hij de wedstrijd niet kon uitspelen. Uiteindelijk kwam het goed tussen Jansen en de club en hij werd eerst trainer en daarna technisch directeur.

Jozsef Kiprich

Nadat Johan Cruijff als coach in 1984 met zijn ploeg de beste was samen met hun grootste concurrent PSV kon Feyenoord jarenlang weinig doen tegen Ajax en PSV. In het seizoen 1989/1990 werd de speler József Kiprich gepresenteerd als nieuwe spits. De wat slungelig uitziende Kiprich had al heel snel het goal gevonden. Kiprich was de meester van de mooie beweging waarmee zijn solo’s een eigen karakter kregen. Het leverde hem de bijnaam Tovenaar van Tatabánya op. In tegenstelling tot veel spitsen was de Hongaar een echte teamspeler waardoor hij uitgroeide tot een publiekslieveling. In het seizoen 1992/1993 kreeg Feyenoord zonder dat iemand het had verwacht in eens kans op het winnen van de Eredivisie. De mogelijk beslissende wedstrijd tegen MVV werd live op televisie uitgezonden. Kiprich scoorde het eerste doelpunt na een geweldige solo langs vijf spelers en de keeper.

Ove Kindvall

De Zweedse spits Kindvall scoorde het belangrijkste doelpunt uit de geschiedenis van Feyenoord. In het San Siro stadion speelde de Rotterdamse club de finale van de Europacup I tegen het toen erg sterke Celtic. Nadat ze van een achterstand terug waren gekomen moest een verlenging worden gespeeld. In de 116e minuut neemt Israël die we hierna gaan bespreken een vrije trap die hij over lange afstand naar Kindvall paaste. De Zweed rend bij zijn tegenstander die achterover vallend de bal nog met de hand probeert tegen te houden. Een duidelijke penalty maar de scheidsrechter geeft voordeel en Kindvall maakt met een simpel schot de titeldroom van Feyenoord compleet. Kindvall scoorde in totaal 129 doelpunten voor Feyenoord. Elke nieuwe Feyenoordspits wordt met Kindvall vergeleken, maar door zijn legendarische status vinden ze de spits nooit echt goed vergeleken met Kindvall...

Rinus Israël

Zijn bijnaam was IJzeren Rinus, een van de legendes van Feyenoord, was geboren en opgegroeid in Amsterdam. Israël deed het goed bij de club DWS waarna hij voor recordbedrag door Feyenoord werd overgenomen. Samen met Theo “De Tank” vormde zij het centrale verdedigingsduo dat bekend werd om zijn harde ingrepen. Dit harde spel kwam goed van pas in wedstrijden in het buitenland waar in die periode vrij ruw werd gespeeld. Vooral in de heenwedstrijd om de wereldbeker tegen het ijersterke Estudiantes de la Plata uit Argentinië moest Feyenoord flink wat goals incaseren. Toch was Israël meer dan alleen een harde verdediger. Met zijn inzicht en lange passes bracht hij uit het niets aanvallers in een goede positie om te scoren.

Willem Van Hanegen

Toen de middenvelder Van Hanegem in 1968 naar Feyenoord kwam bleek hij de sleutel te zijn dat het elftal compleet maakte. Dankzij zijn kromme rug kreeg hij de bijnaam De Kromme en snel was hij ook niet. Dat hij langzaam was maakte hij met een schitterende traptechniek en goed spelinzicht weer helemaal goed. Van Hanegem had een gevoelige persoonlijkheid maar kon net als veel van zijn teamgenoten veel kritiek geven als ze volgens hem niet goed speelde. Met Van Hanegem won Feyenoord alle belangrijke prijzen. In het Europcupseizoen 1969-1970 scoorde hij belangrijke treffers tegen de winnaar van vorige keer AC Milan en in de halve finale tegen Legia Warschau. Na zijn carriëre bij Feyenoord als speler was hij al snel trainer van Feyenoorf clubicoon. In 1993 werd Feyenoord onder zijn leiding kampioen.

Coen Moulijn

Zijn bijnaam Mister Feyenoord zegt eigenlijk al genoeg. Coen Moulijn speelde 487 wedstrijden voor Feyenoord waarin hij 84 scoorde. Daarmee is hij de speler die de meeste wedstrijden voor Feyenoord speelde. Maar bijna had de dribbelaar de geweldige jaren van Feyenoord niet meegemaakt, omdat hij begin jaren zestig een kans kreeg om voor veel geld naar Barcelona te gaan. De Rotterdammer bleef in De Kuip spelen en groeide uit tot een geweldige publieksfavoriet. Wanneer de linksbuiten de bal kreeg, werden de fans in het stadion meteen opgewonden, omdat er altijd iets spectaculairs kon gebeuren. Hij was een geweldige linksbuiten die verdedigers op prachtig wijze passeerde. De geniale dribbelaar kreeg na zijn voetbalcarrière het ultieme eerbetoon: voor De Kuip staat een standbeeld van Coen Moulijn.